Juweeltje van een roofspel

De King of Thieves waar ontwikkelaar ZeptoLab mee komt aanzetten is geen concurrent voor Robin Hood, de Prins der Dieven. Maar deze kleurrijke puzzelgame is wel een schot in de roos. De speler kruipt in de rol van een in het zwart geklede dief met grote ogen die maar een doel heeft: juwelen en goud te stelen. Dat doet hij door te springen en aan muren te kleven om zo dodelijke cirkelzagen, kanonnen en vleesetende monsters te ontwijken. Met de buit kan de gebruiker onder andere de beveiliging van het eigen rovershol verbeteren. En dat is nodig, want naast de standaard roversqueesten heeft King of Thieves een uitdagende toevoeging. Wanneer de gebruiker op pad of niet aan het spelen is, kunnen anderen zijn schuilplaats leegroven. Andersom kan de speler dat ook doen. Het voegt een dimensie van urgentie toe aan het spelen van King of Thieves. Hiermee levert ZeptoLab niet weer de zoveelste bonte puzzelgame af, maar een juweeltje.