Een piano, gitaar, viool contrabas en drum in een instrument

Deze gadget op Kickstarter hebben ze ‘Instrument 1’ genoemd: niet de meest creatieve naam. Maar het is wel een fascinerend product: een elektronisch instrument dat je kunt bespelen als een piano, gitaar, viool contrabas of drum. Het idee is dus dat je elk soort geluid ermee kunt produceren. Dus als je zin hebt in piano spelen, leg je het apparaat op je knieën en bespeel je ’m alsof het een piano is. Als je viool wilt spelen, dan klem je het tussen je schouder en kin en streel je met je vingers langs het instrument, alsof het een viool is. Het klinkt ontzettend vaag, maar is wél heel populair op Kickstarter. Het instrument moet worden aangesloten op een geluidvoortbrengend apparaat, zoals je Phone, iPad Mac, pc of USB synthesizer. Dat toestel zal MIDI- noten (een soort elektronisch notenschrift) ontvangen van instrument 1 en vertaalt dat naar geluidsgegevens. Het geluid komt uit de ingebouwde luidsprekers van het instrument, maar je kunt ook een koptelefoon aansluiten of speakers erop zetten.

    • Charlotte van ’t Wout