CL: Barcelona en Juventus naar de kwartfinales

Lionel Messi in duel met keeper Joe Hart tijdens het duel FC Barcelona - Manchester City in de achtste finale in de Champions League. Foto AFP/Lluis Gene

FC Barcelona en Juventus hebben de kwartfinales van de Champions League bereikt. Beide ploegen wonnen de eerste wedstrijd al met 2-1 en maakten het vanavond af. Barça versloeg thuis Manchester City met 1-0, terwijl de Italianen met 3-0 in Duitsland van Borussia Dortmund wonnen.

Messi niet te stoppen

De blaugranas hadden de uitslag veel groter kunnen maken, maar misten veel kansen. Bovendien stond keeper Joe Hart keer op keer meerdere doelpunten van met name Lionel Messi, die de sterren van de hemel speelde, in de weg. Alleen de Kroaat Ivan Rakitic wist te scoren namens de thuisploeg Daardoor werd ook City nog een kleine mogelijkheid op kwalificatie geboden. Niets lukte echter bij de Engelsen; spits Sergio Aguero miste zelfs een penalty.

Twitter avatar vdsar1970 Edwin van der Sar Joe Hart is having one hell of game but Ter Stegen is getting his fair bit with confident display also!! #barmcr #CL

https://www.youtube.com/watch?v=37KPfD3ySrI

Juventus al snel klaar

Al na een paar minuten zat De Oude Dame, de bijnaam van de Italiaanse voetbalploeg, in een zetel nadat Carlos Tévez van een meter of 25 raak schoot. Zelfs zonder spelmaker Andrea Pirlo, die geblesseerd moest toekijken, domineerde Juventus de wedstrijd. Na rust gooide Borussia Dortmund alles op de aanval, waardoor Alvaro Morata en nogmaals Tévez aan de andere kant de wedstrijd al helemaal in het voordeel van de Italianen konden beslissen.

Alle kwartfinalisten bekend

Na de wedstrijden van vanavond zijn nu alle kwartfinalisten bekend. Komende vrijdag is de loting. De wedstrijden worden op 14, 15, 21 en 22 april gespeeld. Hieronder op een rijtje:

  • FC Barcelona (Spa)
  • Real Madrid (Spa)
  • Atlético Madrid (Spa)
  • AS Monaco (Fra)
  • Paris St. Germain (Fra)
  • FC Porto (Por)
  • Juventus (Ita)
  • Bayern München (Dui)
    • Sam de Voogt