Tak, tak, tak, tak. Dat kreeg Kensington te horen na talentenshow in Polen

Kensington eerder deze maand tijdens de uitreiking van de Edison Pop-prijzen. De band ontving de vakprijs voor in de categorie rock. Foto ANP / Sander Koning

De ideale promotiestunt voor muzikanten die willen doorbreken in een nieuw land: ter plaatse meedoen aan een talentenjacht. Kensington deed het in Polen, bij Must be the Music!.

Zanger en gitarist Casper Starreveld zei vanochtend in Evers Staat Op op radio 538 dat het optreden min of meer bij toeval en als grap tot stand kwam.

“We waren op tour door Europa en toen vroeg een Nederlandse regisseur of we auditie wilden doen. We vonden het wel grappig en er kijken toch 5 miljoen mensen naar.”

De introductie die Kensington had voorbereid bleek ook een grap. Zanger Eloi Youssef omschreef zijn band als een op Nederlandse bodem geflopt fenomeen.

“We willen graag groot worden in Polen. We hebben het in Nederland geprobeerd, maar daar lukte het gewoon niet.”

Love, peace, joy

Een leugen natuurlijk, want Kensington is in Nederland onverminderd populair. De twee shows in de Ziggo Dome (capaciteit 17.000) in november zijn al uitverkocht. De band kreeg gouden platen, platina platen en popprijzen. In het buitenland gaat het ook al niet slecht: Ze treden aankomende zomer op tijdens festivals in Polen, Duitsland, Hongerije en Tsjechië.

Maar ja, juryleden van talentenjachten op tv kunnen streng zijn, en niet alleen omdat ze kritiek hebben op de kwaliteiten van een kandidaat. Zo viel een jurylid van de Nieuw-Zeelandse versie van The X Factor over een outfit van een kandidaat (het commentaar ging zo ver dat ze werd ontslagen).

Bij Kensington ging het goed. De groep kreeg vier keer ‘Tak’ (ja). “Love, peace, joy, perfection”, reageerde één van de juryleden.

    • Laura Klompenhouwer