Snoop’s zomerhit

De nieuwe single van Snoop Dogg is het startschot voor de zomer van 2015. Hij put al een leven lang uit old school R&B en funk, maar het was even geleden dat zijn muziek zo fris en aanstekelijk klonk. ‘Peaches N Cream’ is de beste Snoop-single in jaren.„I ain’t come for you, I came for your missus”, rapt Snoop met de melodieuze ontspannen flow en lijzige stem waarmee hij begin jaren negentig de rapscene van richting liet veranderen. Hij zingt er een P-Funk-refreintje bij, de oud-zanger van The Gap Band – ‘Uncle’ Charlie Wilson – zingt mee en Pharrell Williams legt er warme funkbassen en een strakke, zonnige beat onder. Begin mei verschijnt Bush, het nieuwe, volledig door Williams geproduceerde album van Snoop. Tot dan is dit dé muziek om langzaam bij auto te rijden. Zonnebril op en elleboog uit het raam. „Just keep it bumping.

    • Saul van Stapele