Koffiekoekjes

We bakken deze hele week uit Goed zoet! Bakken zonder suiker. Een relatieve nieuwkomer onder de alternatieve zoetmakers is kokosbloesemsuiker (Gula Java). Deze (dure!) suiker wordt gemaakt van de nectar van de tropische kokospalm. Hij is lichtbruin van kleur, heeft een wat grove structuur en een vrij sterke, karamelachtige smaak. Kokosbloesemsuiker heeft dezelfde zoetkracht als

illustratie jet peters
illustratie jet peters

We bakken deze hele week uit Goed zoet! Bakken zonder suiker. Een relatieve nieuwkomer onder de alternatieve zoetmakers is kokosbloesemsuiker (Gula Java). Deze (dure!) suiker wordt gemaakt van de nectar van de tropische kokospalm. Hij is lichtbruin van kleur, heeft een wat grove structuur en een vrij sterke, karamelachtige smaak. Kokosbloesemsuiker heeft dezelfde zoetkracht als gewone suiker en kan die dus één op één vervangen in een recept. Koekjes en cakes met kokosbloesemsuiker kleuren wat bruiner dan met gewone suiker en kunnen ook iets sneller verbranden.