De baas van Thuisbezorgd.nl wil niet met je mailen

Man holding several pizza boxes in hand ready for delivery Beeld iStock

NRC Q wil alles weten van jouw werkdag. En van die van Jitse Groen, directeur van Takeaway.com, het bedrijf achter de populaire eetwebsite Thuisbezorgd.nl

Hoe laat ben je opgestaan?
“Om 7 uur. Als ik naar ons kantoor in Berlijn ga, elke week wel een keer, moet ik wat eerder opstaan. De eerste vlucht gaat in de zomertijd om 7 uur. Dan is het 5 uur opstaan, 6 uur in de auto.”

Vlieg je businessclass?
“Soms wel, soms niet. Daar moet je je sowieso niet te veel van voorstellen bij KLM, je hebt misschien een iets grotere stoel. Maar je bent wel sneller langs de controle. Anders sta je op één dag twee keer in de rij.”

Hoeveel telefoontjes heb je nu (11 uur) al gehad?
“Dat valt wel mee, ik denk vier. Ik bel heel veel. Ik communiceer veel via telefoon, veel via video. E-mail is absoluut de slechtste manier om te communiceren. Het probleem is: er zitten geen gelaatsuitdrukkingen en emoties bij. Informatie wordt uit zijn verband gerukt, er worden conclusies bij getrokken die niet kloppen.”

Luister je je voicemail af?
“Een keer in de week of zo. Je ziet altijd wel wie er gebeld hebben. Af en toe gaat het mis, dan vergeet ik toch terug te bellen.”

Hoeveel vrienden heb je op je werk?
“De sfeer is heel familiair op kantoor. Wij zijn begonnen als studentenbedrijf in Twente. Beslist meer dan 10 zijn mijn vrienden, maar hoeveel het er precies zijn, dat weet ik niet. Zij moeten het ook vinden natuurlijk. En ik blijf wel hun baas.”

En wat doe je met ze?
“Dat is dan toch wel werkgerelateerd, moet ik zeggen. Met het hele bedrijf gaan we een keer per jaar skiën. Dat is heel belangrijk om mensen een gezicht bij het e-mailadres te geven. We zijn een maand geleden naar Bad Gastein gegaan in Oostenrijk. Hartstikke gek, je ziet iedereen volledig buiten de normale context. Mensen die je normaal ziet op kantoor in Polen of Berlijn, lopen daar ineens.”

“Het gaat voor mij om het skiën, voor andere mensen ook wel om de après-ski. Elke avond zijn er feestjes tot 5 uur ‘s ochtends. Ik houd het lang vol. Maar het is voor mij ingewikkeld om er lang rond te lopen, omdat iedereen me kent.”

Heb je wel eens een romance gehad met een collega?
“Nee. Dat lijkt me niet verstandig, eerlijk gezegd. Ik ben de directeur, dus dat is sowieso niet de bedoeling. Het is hier nog net niet het leger, waar mensen ontslagen worden voor dat soort praktijken. Dat soort dingen horen bij voorkeur niet te gebeuren.”

“Maar het bedrijf zit vol 29-jarigen, je kunt niet verwachten dat die geen relatie krijgen. Het is wel eens gebeurd. Dan is het geen probleem, maar wel onhandig.”

Van wie wil jij weten wat hij eigenlijk doet? Of vertel je zelf graag over je werkdag? Laat het ons weten via de knop ‘mail de redactie’.

    • Anna Vossers