Hartveroverend goed

De 29-jarige Canadees Tobias Jesso Jr. is een artistieke nazaat van pianospelende singer-songwriters als Harry Nilsson, Warren Zevon en John Lennon. De geest van Lennon (in diens solojaren) is sluimerend aanwezig in Jesso’s gevoelige songs met effectief piano- of gitaarspel en een kale productie.

In ‘Without you’ legt hij op even simpele als poëtische manier bloot waar het meestal om gaat in liefdesliedjes: aan alles komt een eind en hoe moet het nu verder zonder haar? Het overwinnen van teleurstelling is een terugkerend thema op Jesso’s debuutalbum Goon. In het sleutelnummer ‘Hollywood’ beschrijft hij hoe zijn droom om beroemd te worden gesmoord werd in valse beloften.

Beroemd wordt hij nu toch, want Goon is een hartveroverende plaat die schittert door eenvoud en een handvol glitter. Zoals het orkest dat in ‘Tell the truth’ subtiel op de achtergrond blijft.

    • Jan Vollaard