Frans Weekers (VVD) waarnemend burgemeester in Heerlen

Frans Weekers in zijn tijd als staatssecretaris ANP / Martijn Beekman

Voormalig staatssecretaris van Financiën Frans Weekers wordt waarnemend burgemeester in Heerlen. Dat heeft de provincie Limburg vandaag bekendgemaakt. De 47-jarige liberaal bekleedt de functie naar verwachting vijf maanden tot de sollicitatieprocedure voor een nieuwe burgemeester is afgerond.

De Limburgse stad zit zonder burgemeester omdat Paul Depla (PvdA) Heerlen verruilde voor Breda. Weekers stapte ruim een jaar geleden op als staatssecretaris omdat hij door problemen bij de Belastingdienst zware kritiek te verduren kreeg. Het besluit over Weekers’ aanstelling is volgens de provincie in goed overleg met de fractievoorzitters in de gemeenteraad genomen.

Depla nam vorige week afscheid als burgemeester van Heerlen. Weekers begint op 1 april aan zijn nieuwe baan. Hij begon zijn politieke carrière in de provincie Limburg als VVD-gemeenteraadslid in Weert.

    • Casper van der Veen