Een derde overwinning zat er net niet in: Haase verliest van Rosol

Robin Haase retourneert naar Lukas Rosol Foto EPA / MICHAEL NELSON

Robin Haase heeft vandaag net niet zijn derde zege van het jaar weten te behalen. Bij het masterstoernooi in Indian Wells moest de Hagenaar zijn meerdere erkennen in Lukas Rosol. De Haagse tennisser verloor in de derde ronde in drie sets: 6-4 6-7 (4) 7-6 (3).

Haase behaalde in de eerste en tweede ronde van Indian Wells zijn eerste overwinningen in 2015. Na zijn zege op de Australiër Alex Bolt in de eerste ronde zorgde hij voor een grote verrassing door de als zevende geplaatste Zwitser Stan Wawrinka uit te schakelen (6-3 3-6 6-3). Haase, die dankzij een reeks afmeldingen mocht meedoen aan het hoofdtoernooi, kon in de derde ronde net niet opnieuw toeslaan.

Haase toonde grote vechtlust tegen Rosol, schrijft persbureau ANP. Hij werkte in de tweede set liefst zes wedstrijdpunten weg in verschillende games. In de tiebreak kwam hij daarna sterk terug van een achterstand van 1-3. In de derde set liet Haase zelf een wedstrijdpunt liggen bij een stand van 5-4. Daarna leverde hij meteen zijn service in, maar knokte hij opnieuw terug tot 6-6. In de beslissende tiebreak moest de Nederlander toch nog buigen voor de Tsjech.

Voor Rosol was het zijn derde zege in zijn vierde duel met Haase, de huidige nummer 104 van de wereldranglijst. De 29-jarige Tsjech is als 27e geplaatst in Californië.

    • Eva Smal