Droog, frisser

In het binnenland komen de middagtemperaturen morgen nog vrij hoog uit, vanaf donderdag is het in het hele land fris. Deze avond en komende nacht verlopen helder. Plaatselijk kan een mistbank ontstaan. De minimumtemperatuur varieert tussen 1 a 2 graden in het zuidoosten en rond 5 graden aan zee. Woensdag krijgt de zon veel ruimte en blijft het droog. De noordelijke wind is zwak tot matig en zorgt ervoor dat het langs de kust maximaal een graad of 10 wordt. Maar dieper landinwaarts wordt het zachter, 13 tot 17 graden. Donderdag is het overal frisser met middagtemperaturen van 8 graden op de Waddeneilanden tot plaatselijk 12 graden in het binnenland. Daarbij zijn er nog zonnige perioden te verwachten. Vrijdag krijgen wolkenvelden de overhand en vooral in het noorden kan het gaan regenen.