Beyond My Walls

NPO 2,

23.00-0.00u.

„Waarom vind ik de mening van de mensen op Facebook zo belangrijk? Waarom moet ik altijd delen wat mensen meemaken?” Filmmaker, schrijver en Facebookverslaafde Neske Beks begint Beyond My Walls met actuele en relevante vragen. Als haar leven op een dag drastisch verandert door een ongeluk, begint ze kritisch te kijken naar de impact van Facebook en internet op haar leven. Beks beseft dat ze met bijna iedereen om zich heen het contact heeft verloren. Er moet iets veranderen. „Nu alles een luchtbel blijkt te zijn, wil ik alles anders.”

Ze besluit om haar Facebookaccounts te verwijderen. Dat is niet makkelijk, want ze voelde zich lang gelukkig op het sociale netwerk.

Ze kon werk, theater, schrijven en haar sociale leven bij elkaar brengen. Ze werd blij van de likes van haar duizenden digitale vrienden. Nu is ze bang dat ze allerlei belangrijke dingen mist (ook wel FoMO of Fear of Missing Out genoemd).

In deze persoonlijke documentaire onderzoekt Beks de waarde van vriendschap, zowel on- als offline. Wat levert Facebook op? En vooral: wat neemt het af? Direct na de uitzending op NPO 2 is een interview met Beks te zien op het digitale documentairekanaal NPO Doc.