Ajax schorst verdachte A-speler voor rest van het seizoen

Trainingscomplex De Toekomst van de Amsterdamse voetbalclub Ajax. Foto: ANP / Remko de Waal

Ajax heeft de A-junior die verdacht wordt van mishandeling van een agente in burger voor de rest van het seizoen geschorst. De twee andere bij het incident betrokken spelers, die niet meer verdacht worden, mogen ook nog een maand niet deelnemen aan wedstrijden.

Dat heeft de Amsterdamse club vandaag bekendgemaakt. Ajax heeft ervoor gekozen de twee jongens die niet gedagvaard zijn toch te schorsen, omdat de clubleiding vindt “dat deze spelers niet in deze situatie terecht hadden moeten komen”.

De drie jongens werden vorige week opgepakt omdat ze een agente in burger zouden hebben mishandeld. De agente was op de grond geduwd en liep daardoor schouderletsel op. Een dag later bleek dat één van de jongens werd gedagvaard voor de mishandeling. De andere twee werden vrijgelaten.

De 18-jarige A-speler die gedagvaard is, heeft naast de schorsing ook de hoogst mogelijke boete gekregen. Ook moet hij een externe cursus conflictbeheersing volgen. Alle drie de spelers moeten de komende twee weken apart trainen. Ook moeten ze van Ajax hun medespelers “hun excuses aanbieden”.

In afwachting van het interne onderzoek naar het incident had Ajax de spelers al tijdelijk geschorst.

    • Eva Smal