Vierde bewoner overleden door flatbrand Nijmegen

De uitgebrande snackbar Ugala in de Otto C. Huismanstraat in Nijmegen vlak na de brand. Foto ANP/Piroschka van de Wouw

Bijna een maand na de brand in een seniorenflat in Nijmegen is er een vierde bewoner van het gebouw overleden. Een 80-jarige bewoonster overleed aan haar verwondingen. De brand ontstond op 20 februari in een cafetaria onder de flat door een technisch mankement.

Eerder bezweken twee andere hoogbejaarde vrouwen en een hoogbejaarde man aan de gevolgen van de brand. Toen de brand in snackbar Ugala oversloeg naar de seniorenflat raakten zestien mensen gewond, onder wie negen ernstig. Nog steeds verkeren er een aantal in zorgelijke toestand. Burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen sprak tegenover persbureau ANP van “vreselijke nieuws” naar aanleiding van het bericht over het vierde slachtoffer.

Onbewoonbaar

De seniorenflat is onbewoonbaar geraakt door de brand. In totaal zijn 71 woningen ontruimd. Het is nog onduidelijk wanneer de bewoners terug naar huis kunnen. Zij verblijven in de tussentijd bij familie en vrienden. Het zou nog weken tot maanden kunnen duren voordat ze weer in de flat kunnen wonen. De gemeente is vlak na de brand samen met woningcorporaties op zoek gegaan naar vervangende huisvesting.

    • Sam de Voogt