Kerry is bereid in gesprek te gaan met Assad

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry zei dit weekend in een interview met CBS News dat hij bereid is in gesprek te gaan met de Syrische president Bashar al-Assad. Hij zegt te willen praten over het beëindigen van het geweld in het door strijd verscheurde land. Volgens Kerry moet er gepraat worden omdat er „geen militaire oplossing is, alleen een politieke”. Tegelijkertijd heeft de door de Amerikanen geleide coalitie dit weekend luchtaanvallen uitgevoerd op stellingen van terreurbeweging Islamitische Staat. Dat hebben de VS gisteren bekendgemaakt. Er werden dit weekend in totaal zeven bombardementen uitgevoerd in Irak en vier in Syrië. Bij de aanvallen in Irak werden tactische eenheden, voertuigen, graafmachines en oefenterreinen van IS geraakt. In Syrië werden bij Kobani negen gevechtsposities en een voertuig geraakt.

    • NRC