Stuwende beats en huilende sirenes

None

Producer Diplo en dj Skrillex, allebei bekend met de wetten van de dansvloer, maken nu samen muziek onder de naam Jack Ü. En zoals te horen op hun eerste cd, leidt dat tot een oproer aan hartslagverhogende ratelbeats en opgewonden heliumstemmen. Bij ieder nummer werd een andere zanger of zangeres ingeschakeld, zoals AlunaGeorge, Justin Bieber of rapper 2 Chains. Zo lopen de stemmen uiteen van lieftallig (Bieber) tot alarmerend (Kiesza). Maar de basis bestaat steeds uit dancehall-achtige ritmes die in tempo werden opgeschroefd tot maniakaal struikelniveau – met natuurlijk hier en daar een ‘drop’ (ritme wordt opgevoerd om vervolgens geheel stil te vallen). Ook de sirenes huilen, het handelsmerk van producer Diplo – zoals te horen op de nieuwe cd van Madonna. Subtiel is deze schelle chaosmuziek niet, maar de adrenaline opstuwende opwinding die Jack Ü oproept is een aangenaam ruige tegenhanger van de doorsnee EDM (electronic dance music).

    • Hester Carvalho