Republikein Ted Cruz tegen 3-jarig meisje: ja, jouw wereld staat in brand

Ted Cruz is de vader die vroeger, als je snikkend thuiskwam na een val op het schoolplein waardoor je een scheur in je spijkerbroek had en een schaafwond op je been, tegen je zou zeggen: nee! Wat zonde van de broek! Cruz, senator namens Texas en een van de vermoedelijke presidentskandidaten namens de Republikeinen, kon tijdens een toespraak in de staat New Hampshire een 3-jarig meisje dat overstuur leek door wat hij zei niet echt geruststellen.

“De economie onder Obama is een ramp, Obamacare is een ramp en het buitenlandbeleid van Obama en Clinton (Hillary, red.) om van achteruit te leiden: de hele wereld staat in brand”. Waarop de jonge Julie Trant in het publiek, ogenschijnlijk geschrokken, reageerde: de wereld staat in brand?

“Nee hoor”, “het is maar een uitdrukking, wees niet bang”. Beide prima opties om een peuter gerust te stellen. Maar dat werd het niet.

“De wereld staat in brand. Ja! Jouw wereld staat in brand. Maar weet je wat? Je moeder is er en iedereen is er om ervoor te zorgen dat wereld waarin jij opgroeit beter is.”

Applaus.

Adam Smith, journalist voor de Tampa Bay Times:

Twitter avatar adamsmithtimes Adam Smith Ted Cruz literally just scared a little girl in NH. “The world is on fire?!” she asked, repeating his line on Obama-Clinton foreign policy

‘Ze was helemaal niet bang’

Nee hoor, zei Julies moeder Michelle later tegen radiostation WRKO uit Boston, haar dochter was helemaal niet geschrokken van Cruz. “Er waren geen tranen.” Trant zou tegen haar dochter hebben gezegd dat “Ted Cruz degene is die de brand zal blussen.” Daarna keek ze volgens haar naar Cruz als een held.

“I’m telling you: she was quite happy. She was like, ‘oh? you’re going to put that out? We’re good. We’re good here.”

Daarbij moet nog wel even gezegd worden. Ze werd geïnterviewd in het programma The Kuhner Report van de zeer conservatieve Jeffrey Kuhner, “de ergste nachtmerrie voor het liberalisme”. Die vond de commotie rond de opmerking van Cruz per definitie al volledig onzin.

    • Frank Huiskamp