Gal schittert in eigen land, Las Vegas wacht

De winnaarssjerp bleef in Nederlandse handen, ondanks alle sterke concurrentie uit het buitenland dit weekend in Den Bosch bij de Indoor Brabant. Dressuurruiter Edward Gal snaaide die zaterdag voor de neus van Duitse concurrente Isabell Werth weg. Zijn kür op muziek met Glock’s Undercover was onberispelijk voor de volgepakte tribunes, ze verlieten met met een eindscore van 84,925 procent de ring.

Duitse uitdager Werth eindigde met Don Johnson op gepaste afstand als tweede. Haar piafs en passages waren goed voor een score van 81,650. Werth kon de hete adem van een andere Nederlander in haar nek voelen. Hans-Peter Minderhoud werd knap derde met Glock’s Flirt: het duo passeerde met een score van 80,425 voor het eerst de magische grens van 80 procent.

Dat betekent dat Minderhoud volgende maand naast zijn levenspartner Gal plaats mag nemen in het vliegtuig naar Las Vegas. Beide ruiters bemachtigden een ticket voor de wereldbekerfinale.

Op zondag was de Grote Prijs van Den Bosch met ’s werelds beste springruiters. Duitser Daniel Deusser won als laatste starter van het weekend foutloos en als snelste de barrage met Cornet d’Amour. Beste Nederlandse combinatie was Gerco Schröder met Glock’s Cognac: achtste.