Lig jij wakker van Ajax? Financieel directeur Jeroen Slop niet meer

Foto ANP

NRC Q wil alles weten van jouw werkdag. En van die van Jeroen Slop (53), financieel directeur van de Amsterdamse voetbalclub Ajax.

Hoe laat stond je vanochtend op en tot hoe laat werk je door?

“Mijn wekker staat altijd om 6.28 uur. Dan kan ik net nog het journaal van half zeven op de radio horen. Daarna sta ik op, zet ik koffie en lees ik de Volkskrant. Om half 9 ben ik op mijn werk. Daar loop ik eerst een kwartier langs de verschillende afdelingen om te horen wat er speelt. Vanaf ongeveer negen uur zit ik achter mijn bureau.”

“Het verschilt per dag hoe laat ik naar huis ga, maar als dat om zeven uur is, is het vroeg. Ook ’s avonds ben ik nog bereikbaar voor werk, zelfs als ik in de kroeg sta. Totdat ik naar bed ga: ’s nachts staat het geluid van mijn telefoon uit. Anders heb ik totaal geen rust.”

Hoeveel mails krijg je op een dag?

“Ongeveer vijftig tot zestig. Een aantal is direct aan mij gericht, bij een heleboel sta ik in de cc. Ik reageer op ongeveer de helft. Via telefoon, iPad of computer.”

Wat staat er vandaag op je agenda?

“Maandag is de dag van het directieoverleg. Dat begint om 10 uur. Ik bespreek dan met Michael Kinsbergen, Marc Overmars en Edwin van der Sar de week. Vanmiddag heb ik nog een aantal afspraken staan. Maar als er iets gebeurt, kan dat zomaar veranderen. In het geval van transfers bijvoorbeeld, of als er iets is op supportersgebied.”

“Enkele weken geleden brandde het supportershome ’s nachts af. Mijn telefoon stond de volgende ochtend vol berichten. Ik had natuurlijk niks gehoord: mijn geluid stond uit. Ik ging naar het pand dat nog in brand stond, zat om negen uur om tafel met de stichting die het supportershome uitbaat en belde later op de dag met de verzekeraar, de taxateur en een sloopbedrijf. Dan gaan alle andere afspraken opzij.”

Ajax-cfo Jeroen Slop achter zijn bureau, met collega Marc Overmars, directeur voetbalzaken #werkdag #Ajax

Een foto die is geplaatst door NRCQ (@nrcqnl) op

Zijn er dingen waar je tegen opziet in je werk?

“Als ik op een dag veel afspraken heb, bijvoorbeeld acht op een rij. Dan neem ik in de auto de dag door en dat vliegt me dan een beetje aan. Vraag ik me bijvoorbeeld af of ik nog wel tijd heb om adem te halen, laat staan om mijn mail te lezen. Eenmaal op werk aangekomen, pas ik dan mijn agenda aan. Interne afspraken naar een volgende dag bijvoorbeeld.”

Waar lig je ’s nachts van wakker?

“Als het met Ajax slecht gaat, sportief of financieel. Toen we een bestuurlijke crisis hadden een aantal jaar geleden bijvoorbeeld. Dan staan alle leden van het bestuur onder druk, ook ik dus. Maar de laatste drie jaar heb ik niet meer wakker gelegen.”

Van wie wil jij weten wat hij of zij eigenlijk doet? Of vertel je zelf graag over je werkdag? Laat het ons weten via de knop ‘mail de redactie’.

    • Marieke ten Katen