Haase stunt in Indian Wells tegen nummer 7 Wawrinka

Robin Haase heeft in de tweede ronde van het ATP-toernooi Indian Wells gestunt tegen de nummer 7 van de wereld, de Zwitser Stan Wawrinka. Igor Sijsling slaagde daar niet in; hij moest het onderspit delven tegen Rafael Nadal.

Haase in actie in de tweede ronde van het prestigieuze masterstoernooi in Indian Wells. Foto EPA / Michael Nelson

Robin Haase heeft in de tweede ronde van het ATP-toernooi Indian Wells gestunt tegen de nummer zeven van de wereld, de Zwitser Stan Wawrinka. Igor Sijsling slaagde daar niet in; hij moest het onderspit delven tegen Rafael Nadal.

Haase won met 6-3 3-6 6-3 van de Zwitser. Haase is de nummer 104 op de wereldranglijst. De wedstrijd tegen Wawrinka was de tweede wedstrijd in 2015 die Haase won. De eerste was in de eerste ronde van ‘het vijfde Grand Slam’ tegen Alex Bolt uit Australië: 6-4 6-2. Hij had dit jaar al zes keer verloren. In de derde ronde treft Haase in de Verenigde Staten de Tsjech Lukas Rosol (27). Die was te sterk voor Martin Klizan uit Slowakije.

De vorige keer dat Haase van een toptienspeler won was in 2013:

Twitter avatar StokerSports Franklin Stoker Top10-overwinningen Robin Haase:

2015: Wawrinka (Indian Wells)
2013: Tsonga (Wenen)
2008: Murray (Rotterdam)
2007: Berdych (Montreal)

Rafael Nadal wordt gefeliciteerd door Igor Sijsling

Rafael Nadal wordt gefeliciteerd door Igor Sijsling. Foto AFP / Julian Finney / Getty Images

Sijsling verloor in de tweede ronde van de Spanjaard Rafael Nadal. In twee sets was het klaar: 6-4 6-2. Sijsling staat op de wereldranglijst 131 plekken lager dan Nadal, die de nummer drie van de wereld is. De 27-jarige Sijsling rekende in zijn eerste wedstrijd af met de Serviër Filip Krajinovic: 6-4 3-6 6-2.

Nadal keek met een goed gevoel terug op zijn wedstrijd tegen de Nederlander. Tegenover persbureau ANP zei hij:

“Hij is een agressieve speler. Ik denk dat ik goed heb gespeeld. Het was mijn eerste wedstrijd hier, maar ik maakte weinig fouten en maakte aardig wat punten met mijn service. Voor mij blijft het bewegen op de baan een belangrijk punt. Ik denk dat ik dat al wat beter deed dan een maand geleden.”

Nadal en Wawrinka waren beide in de eerste ronde vrijgeloot.

    • Eva Smal