‘Golaço!’ Alleen in Brazilië: dit is de Goal van het Weekend

Is niet helemaal waar natuurlijk. Dé goal van dit weekeinde zou heus niet alleen maar in Brazilië gemaakt kunnen worden. Maar veel scheelt ’t niet. Of zien we dit ook wel gebeuren met Wijnaldum/De Jong of Klaassen/Milik? Mwoah.

3. Olivier Giroud (Arsenal)

Ja het was weer zo’n typisch middagje waarop Arsenal weergaloos spel liet zien. Precies zoals Arsène Wenger het al een jaar of twintig graag mag zien. Maar helaas dus tegenwoordig vooral tegen de mindere goden, zoals dit keer West Ham United, with all due respect. Enfin, kniesoor die daar op let, toch? Zolang we dit soort goals met enige regelmaat geserveerd krijgen.

2. Matt Phillips (Queens Park Rangers)

Hij had net zo goed op 1 kunnen staan, hoor. Dit is namelijk echt een weer-ga-loze goal van Phillips. Maar aan de andere kant kun je dan bijna elke week wel een afstandsschot als mooiste goal kiezen. Hoewel dit er toch echt wel eentje van de buitencategorie is, inclusief binnenvliegen via de lat. En wat Phillips eigenlijk dacht, een dag na z’n verjaardag? Wie zal ’t zeggen. Speelde twee jaar geleden nog in de Engelse 3e divisie en gaat nu de hele wereld over. Althans, zijn doelpunt dan:

1. Wendell Lira (Goianesia)

Waarom ‘alleen in Brazilië’? Dat passje op Lira en wat die er dan mee doet, in dat tempo; dat is voetballen op instinct. En het dan ook nog vlekkeloos uitvoeren… Elders was het ook goed hoor. Dichtbij, in Luik, scoorde Julien De Sart op sublieme wijze. Datzelfde kunnen we zeggen over de vrije trap van Royston Drenthe. En deze uit Polen doet niet veel onder voor die van Matty Phillips hierboven. Over hard gesproken: check nog even deze uit Japan voor we naar de allerbeste van het weekend gaan:

    • Jules Seegers