Gevoelige songs in de geest van Lennon

De 29-jarige Canadees Tobias Jesso Jr. is een artistieke nazaat van piano spelende singer-songwriters als Harry Nilsson, Warren Zevon en John Lennon in diens solojaren. De geest van Lennon is sluimerend aanwezig in Jesso’s gevoelige songs met effectief piano- of gitaarspel en een kale productie.

In Can’t stop thinking about you legt hij op even simpele als poëtische manier bloot waar het meestal om gaat in liefdesliedjes: aan alles komt een eind en hoe moet het nu verder zonder haar? Het overwinnen van teleurstelling is een terugkerend thema op Jesso’s debuutalbum Goon. In het sleutelnummer Hollywood beschrijft hij hoe zijn droom om beroemd te worden gesmoord werd in valse beloften. Beroemd wordt hij nu toch, want Goon is hartveroverend, schitterend van eenvoud en glitter. Zoals het orkest dat in Tell the truth subtiel blijft.