Dit zijn de tien opvallendste reacties op onze rubriek Job of the Day

business man and woman arguing,Mid-adult man, woman, 40-49 years, 2 people Beeld iStock

Het was je natuurlijk al opgevallen: we zijn gestopt met onze rubriek Job of the Day. Een journalistiek artikel over een vacature, dat was de insteek. En dat maakte heel wat reacties los. We hebben de leukste voor je op rij gezet.

Vanaf vandaag start NRC Q met een nieuwe rubriek. We willen alles weten over jouw werkdag. En vandaag over die van Jeroen Slop (53), financieel directeur van de Amsterdamse voetbalclub Ajax.

Zo was er…

…de behulpzaamheid van de bedrijven

“Ik heb de onjuistheden in de tekst gezet.”

En dat terwijl wij die er juist uit proberen te halen.

…af toe wat kritiek

Van mensen die het niet eens waren met onze vragen:

“We zijn niet blij met de manier waarop je het nu hebt opgeschreven. Misschien komt het wel omdat je niet zo goed kan interviewen en niet de juiste vragen hebt gesteld.”

…of verkapte complimenten

“Ik hoopte dat er iets minder letterlijk met mijn woorden omgegaan zou worden. Maar vind het wel knap hoe je dit allemaal onthouden hebt.”

…keiharde eisen

Omdat mensen soms geen reden zien waarom je níet voor hun bedrijf zou willen werken:

“Indien dit voor jullie een belangrijke toevoeging is, moeten wij helaas afzien van verdere medewerking en gaan we niet akkoord met het plaatsen van dit artikel.”

…lezers die even wilden bijkletsen

“Oh ja ….werken is leuk maar ook saai. Je werkt tegenwoordig alleen maar om je lasten te betalen en voor anderen die van jou belasting geld profiteren. Zoals die ambtenaren in een provinciehuis etc. Vreselijk volk bah…”

…of hun verhaal kwijt wilden

“Zit een beetje in een depressie van mijn werk, ik werk in het gevangeniswezen als kok/cipier, ben al drie maanden thuis onder stress op het werk vandaar ik ertussenuit wil.”

…(terechte) kritiek op een foto

Bij een artikel over de Gasunie:

“Leuke tekst. Jammer van het NAM-plaatje.”

…en natuurlijk de sollicitaties

“Ja dat is een mooie uitdaging, wil ik best doen. Wanneer kan ik beginnen?”

“Op zoek naar werk, heb geen diploma’s, maar wel veel motivatie. Ik ben erg betrouwbaar, want mijn Chinese sterrenbeeld is hond en honden zijn erg trouw.”

En natuurlijk deze:

Twitter avatar DonaldDuckNL Donald Duck @nrcqnl Misschien is het wel iets voor mij, want dat munten poetsen is ook niet alles! ;-)
    • Marieke ten Katen