De Britten zijn niet gek (zegt een Brit)

China begint zijn eigen “Wereldbank”, de Asian Infrastructure Investment Bank. Het Verenigd Koninkrijk doet mee, tot irritatie van de Amerikanen. Onzin, vindt hoofdeconoom Martin Wolf van The Financial Times (een Brit). De Britten mogen van hem best wat onafhankelijker worden. En de Chinezen hebben óók geen ongelijk dat ze zelf een ontwikkelingsbank beginnen.

2013-10-24 09:04:43 epa04460734 Chinese Finance Minister Lou Jiwei (L) gives a speech with the guests of the signing ceremony of the Asian Infrastructure Investment Bank in the Great Hall of the People in Beijing, China, 24 October 2014. EPA/Takaki Yajima / POOL Beeld EPA

China begint zijn eigen “Wereldbank”, de Asian Infrastructure Investment Bank. Het Verenigd Koninkrijk doet mee, tot irritatie van de Amerikanen. Onzin, vindt hoofdeconoom Martin Wolf van The Financial Times (een Brit). De Britten mogen van hem best wat onafhankelijker worden. En de Chinezen hebben óók geen ongelijk dat ze zelf een ontwikkelingsbank beginnen.

ft

    • Fred Studemann
    • Martin Wolf