VS bombarderen IS opnieuw in Irak en Syrië

De door de Verenigde Staten geleide coalitie heeft luchtaanvallen in Irak uitgevoerd. Dat heeft het leger vandaag bekendgemaakt. Er werden in totaal sinds gisteren zeven bombardementen op terreurbeweging IS uitgevoerd in Irak en vier in Syrië.

Een eerdere luchtaanval bij Kobani Foto EPA / Erdem Sahin

De door de Verenigde Staten geleide coalitie heeft luchtaanvallen uitgevoerd op stellingen van terreurbeweging Islamitische Staat. Dat heeft het leger vandaag bekendgemaakt. Er werden in totaal sinds gisteren zeven bombardementen uitgevoerd in Irak en vier in Syrië.

Twitter avatar CJTFOIR CJTF-OIR https://t.co/ipesGbKX6J
Military Airstrikes Continue Against ISIL in Syria and Iraq

Bij de aanvallen in Irak werden tactische eenheden, voertuigen, graafmachines en oefenterreinen van IS geraakt. Dat gebeurde in de omgeving van Al Asad, Al Hawayja, Al Qaim, Falluja, Ramadi and Tal Afar. In Syrië werden bij Kobani negen gevechtsposities en een voertuig geraakt.

    • Casper van der Veen