Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Voetbal

Franse minister wil excuses van Zlatan Ibrahimovic. De voetballer zegt sorry

Zlatan Ibrahimovic (Paris Saint-Germain) vecht om de bal met Chelseaspeler Gary Cahill.
Zlatan Ibrahimovic (Paris Saint-Germain) vecht om de bal met Chelseaspeler Gary Cahill. Foto EPA / Gerry Penny

De Franse minister van sportzaken, Patrick Kanner, eist excuses van aanvaller Zlatan Ibrahimovic van de voetbalploeg Paris Saint-Germain. De Zweedse topspits beledigde vandaag Frankrijk en de scheidsrechters, na de nederlaag tegen Girondins de Bordeaux (3-2). Dat meldt persbureau ANP.

Ibrahimovic zei:

“In vijftien jaar heb ik in dit kloteland nog geen goede scheidsrechter gezien. Dit land verdient PSG niet.”

De minister reageert via Twitter

Minister Kanner reageerde op Twitter:

“Zijn teleurstelling geeft hem niet het recht om deze uitlatingen te doen over de arbitrage en over het land waar hij te gast is. Hij zal zijn verontschuldigingen moeten aanbieden.”

Twitter avatar PatrickKanner Patrick Kanner La déception d’#Ibrahimovic ne justifie pas ses propos insultants vis-à-vis de l’arbitre et du pays qui l’accueille. Il devra s’en excuser

Van het veld gestuurd

Ibrahimovic werd vier dagen eerder in de Champions League door scheidsrechter Björn Kuipers na ruim een half uur in de wedstrijd tegen Chelsea (2-2) van het veld gestuurd na een charge tegen Oscar. Ibrahimovic zei na afloop over Kuipers:

“Ik wist niet of ik moest huilen of dat ik moest lachen. Toen ik de rode kaart zag dacht ik: hij weet niet wat hij doet.”

Ibrahimovic zegt sorry

Ibrahimovic reageerde snel op de tweet van Kanner en bood zijn excuses aan:

“Mijn uitlatingen waren niet gericht tegen Frankrijk of de Franse bevolking. Ik had het over voetbal en over niets anders. Ik sprak in een boze bui. Het spijt mij als mensen zich door mij beledigd hebben gevoeld.”