Feest bij bierbrouwers, zzp’ers, en Wessanen

Foto EPA

Zondag, het begint bijna weer. Dit gaat er volgende week gebeuren.

1. Het cijferseizoen loopt langzaam af. Maar niet voordat onder meer Imtech (ojee), Macintosh (van de schoenen), Sligro (arme werknemers), Nestlé (verkopen ze al meer flesjes water?), de Cruise Lines International Association (hebben ze last van de Costa Concordia?) en de Royal Delft Group (verkoopt dat nog, Delfts blauw?) hebben verteld hoe het gaat.

2. Maandag is de Land- en Tuinbouw Organisatie Nederland bij kaasboerderij Van Veen. En dat is heus niet alleen om blokjes kaas met prikkertjes te verorberen. Het gaat over de toekomst van de melkveehouderij. De afschaffing van het melkquotum kan de markt namelijk nogal gaan veranderen.

3. Dinsdag komt het best beschermde bedrijf van Nederland voor de rechter. Bodemonderzoeker Fugro wordt gedaagd door baggeraar en grootaandeelhouder Boskalis.

4. Ook dinsdag: feest voor bierbrouwers. Het is Saint Patrick’s Day, toch een beetje het carnaval van de Ieren, en dus vloeit het groene bier wereldwijd rijkelijk.

5. En een grote conferentie over spoortechnologie en de spoorindustrie in Europa begint in de Jaarbeurs Utrecht. NS én ProRail zijn er voor een keer op hetzelfde moment: om 11 uur op dinsdag openen ze het evenement, RailTech geheten.

6. Woensdag vieren we de zzp’er op de Dag van de Zelfstandige. En dat mag ook wel. Leuk is het allemaal niet: aangifte doen, pensioen opbouwen en tegenwerking van het kabinet.

7. Papierfabriek Crown van Gelder gaat van de beurs. Tenminste, als de aandeelhouders daar donderdag mee akkoord gaan. Blijkbaar vindt investeringsmaatschappij Andlinger dat er nog wel geld in de papierproductie te halen is.

8. Dezelfde dag: de Dutch Marketing Awards. Jammer voor Unox en WPP‘s slimme marketingtechnieken, kanshebbers zijn nu onder meer Vlisco en het Rijks.

9. Biobedrijf Wessanen (van Zonnatura) is deze week jarig. Daarom komt de financieel directeur de gong luiden op de beurs. 250 jaar alweer, wat worden ze snel groot.

10. Het naar eigen zeggen mooiste lentepark ter wereld (en uithangbord van onze bloemenindustrie), de Keukenhof, opent vrijdag. Daar zoeken ze trouwens nog een extra werknemer.

11. Enneh, niet vergeten te stemmen woensdag. Het gaat toch om best wat geld.

    • Anouk van Kampen