Eredivisie: Heracles wint bij ADO, Ajax veegt vloer aan met Heerenveen

Heracles Almelo heeft met een belangrijke overwinning bij concurrent ADO Den Haag de veilige vijftiende plaats in handen genomen. Heerenveen werd met 1-4 van de mat getikt Ajax en koploper PSV won in Eindhoven met 2-1 van FC Groningen.

Michiel Kramer en Ramon Zomer in actie
Michiel Kramer en Ramon Zomer in actie Foto ANP

Vier eredivisiewedstrijden vandaag: Heracles Almelo heeft met een belangrijke overwinning bij concurrent ADO Den Haag de veilige vijftiende plaats in handen genomen. Heerenveen werd met 1-4 van de mat getikt Ajax en koploper PSV won in Eindhoven met moeite met 2-1 van FC Groningen. Hekkensluiter FC Dordrecht werd in eigen huis met 1-2 geklopt door Feyenoord.

ADO Den Haag - Heracles Almelo: 1-3

De Almeloërs kwamen in een aantrekkelijk duel in Den Haag al vroeg op voorsprong via Wout Weghorst en bouwden na de gelijkmaker van Mike van Duinen de score uit in de tweede helft. Denni Avdic en Iliass Bel Hassani scoorden uit de rebound van schoten van Brahim Darri en bepaalden daarmee de eindstand op 3-1.

Heracles staat door de zege twee punten boven het nu als zestiende geklasseerde Go Ahead Eagles. ADO Den Haag blijft veertiende, maar ziet Heracles tot op drie punten naderen.

Sc Heerenveen - Ajax: 1-4

Ajax heeft vandaag een ruime zege op sc Heerenveen geboekt. Het elftal van trainer Frank de Boer zegevierde met 4-1 in het Abe Lenstra-stadion.

Arkadiusz Milik en Davy Klaassen brachten Ajax binnen elf minuten op 2-0. Joël Veltman scoorde voor rust eerst voor Heerenveen en vervolgens voor zijn eigen ploeg uit Amsterdam. Milik haalde na 67 minuten het laatste beetje spanning uit de wedstrijd.

Heerenveen eindigde het duel met tien man doordat Pele van Anholt in de 78e minuut een rode kaart kreeg voor een overtreding op de doorgebroken Anwar El Ghazi.

PSV - FC Groningen: 2-1

PSV heeft in Eindhoven een moeizame overwinning geboekt op FC Groningen. De Franse verdediger Nicolas Isimat maakte halverwege de tweede helft het winnende doelpunt: 2-1. Daardoor handhaafde PSV aan kop van de ranglijst de comfortabele voorsprong van elf punten op naaste achtervolger Ajax.

Georginio Wijnaldum opende na tien minuten de score in het Philips Stadion. Nadat Luuk de Jong een strafschop had gemist namens PSV kwam Groningen kort voor rust langszij via Eric Botteghin. Uit een hoekschop tikte Isimat na 65 minuten de beslissende treffer binnen.

PSV gaat volgende week in Rotterdam op bezoek bij Feyenoord.

FC Dordrecht - Feyenoord: 1-2

Feyenoord heeft vandaag zeer moeizaam gewonnen bij FC Dordrecht. De ploeg van de scheidende trainer Fred Rutten versloeg de hekkensluiter met 1-2. In de extra tijd kopte invaller Anass Achahbar de Rotterdammers naar de winst. Eerder kwamen Elvis Manu (0-1) en Jeffrey Fortes (1-1) tot scoren.

Met de benauwde overwinning kwam Feyenoord vaster op de derde plaats. Het verschil met belager AZ liep op tot vier punten.
Bij FC Dordrecht debuteerde interim-coach Jan Everse op de bank. (ANP)