Bus stort in ravijn in Brazilië: tientallen doden

Foto AFP / Salmo Duarte

In het zuidoosten van Brazilië is gisteravond laat een bus in een 400 meter diep ravijn gestort. Daarbij zijn zeker 54 mensen omgekomen, meldt persbureau AP op gezag van de Braziliaanse politie. Meerdere inzittenden raakten gewond en zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

Update 14:21 uur: De regering van Santa Catarina heeft bekendgemaakt dat bij het ongeluk acht jonge kinderen om het leven zijn gekomen. Daarnaast zijn drie jongvolwassenen, 24 vrouwen en 14 mannen overleden. Het dodental kan nog oplopen.

Het busongeval wordt nog onderzocht maar het ziet ernaar uit dat de chauffeur in een scherpe bocht de macht over het stuur is kwijtgeraakt. Ook zouden de remmen het mogelijk hebben begeven.

De hulpdiensten kunnen het bergachtige gebied moeilijk bereiken en de reddingswerkers hebben slecht zicht, omdat het inmiddels nacht is. De politie sluit niet uit dat er meer doden worden gevonden.

Het is niet bekend hoeveel mensen precies in de bus zaten. Ook over de nationaliteiten van de inzittenden zijn nog geen mededelingen gedaan. De bus reed over een slingerweg in de bergen in de zuidelijke staat Santa Catarina, niet ver van de stad Campo Alegre.

    • Marije Willems