Wout Poels grijpt dagzege in Tirreno en neemt leiderstrui over

Wout Poels, nog in het shirt van een eerdere werkgever, in actie tijdens de Tour van 2013. Foto ANP / Bas Czerwinski

Wout Poels heeft vandaag de vierde etappe van de Italiaanse rittenkoers Tireno-Adriatico gewonnen. De Nederlander sprong in de bergrit van Indicatore naar Castelraimondo weg op de slotklim en bleef een groep met favorieten een tiental seconden voor. De renner van Sky is nu ook leider in het algemeen klassement.

Poels plaatste zijn demarrage op ongeveer vijf kilometer van de streep. Bij het ingaan van de laatste kilometer had hij een voorsprong van ongeveer 17 seconden, waarvan er op de meet nog 14 over waren. De Colombiaan Rigoberto Urán kwam als tweede binnen, gevolgd door Joaquim Rodríguez uit Spanje.

Leider in het klassement Greg van Avermaet kende tijdens de eerste bergetappe in de Italiaanse koers een moeilijke dag en kwam 2 minuten en 11 seconden na Poels over de finish. De Belg zakt daardoor weg in het algemeen klassement. Met nog drie etappes te gaan heeft Poels een voorsprong van 17 tellen op Urán en 26 seconden op Cummings.

    • Joost Pijpker