Wie durft het tegen Reshmie op te nemen?

Als een rank leesteken waarvan de precieze betekenis nog niet is vastgesteld, zo staat Reshmie Oogink hier op het gras – de vrouw die dit weekend voor de derde keer het open NK Voetvuistmanier (ook bekend als Taekwondo) probeert te winnen. Al sinds haar zesde staat Oogink (1989) op de mat: wat begon als een spelletje voor de dochter van een Apeldoornse sportschoolhouder brengt haar nu de wereld over. In Mexico liet ze voormalig olympisch kampioene Maria Espinoza in het stof bijten, in de Verenigde Arabische Emiraten won ze het Grand Prix-toernooi, al was ze teleurgesteld over geringe tegenstand: veel van haar concurrentes durfden de woestijn niet in.

Intussen is deze foto misleidend in zijn statische schoonheid. Wie wil begrijpen hoe snel en plotseling Reshmie Oogink een tollyo geeft moet denken aan die cadeaudozen die je in stripverhalen wel ziet: vierkant met een strik erom. Maar als je het lintje lostrekt, knalt onmiddellijk de bokshandschoen eruit. BAF! Daarna alleen nog sterretjes.

    • Arjen Fortuin