Weer

Na een aantal behoorlijk zonnige dagen neemt in het weekend de bewolking tijdelijk toe. Vanaf maandag keert het lenteweer terug met veel zon en hogere maximumtemperaturen. Zaterdag zien we het aandeel bewolking gedurende de dag steeds verder toenemen, maar het blijft tot de avond droog. De wind draait iets meer naar het noordoosten en daarmee wordt bovendien iets minder warme lucht bij ons aangevoerd. Met minder zonneschijn en een wat koudere, gure wind wordt het overdag nog maar 5 graden op de Waddeneilanden tot 8 graden langs de grens met België. Zaterdagavond en in de nacht naar zondag blijft het bewolkt. Soms valt er een beetje motregen. Zondag houdt bewolking de overhand en ook dan valt af en toe nog een beetje lichte regen of motregen. Alleen in het zuiden weet de zon er af en toe even tussendoor te piepen. De wind draait terug naar het oosten en het wordt maximaal 7 graden aan zee tot 8 graden in het binnenland. Na het weekend komt de zon er overal weer bij en gaat ook de temperatuur een stuk omhoog. Lokaal wordt het maandag 14, en dinsdag 16 graden.