Nederlandse DNA-match in kasteelmoord België

Het DNA van een in Nederland opgepakte man blijkt te matchen met een gevonden spoor in de zaak rond de kasteelmoord in België. Dat maakte het parket van Brugge gisteren bekend. De Belgische justitie heeft om de uitlevering van de man gevraagd. Op 31 januari 2012 kwam de vrouw van kasteelheer Stijn Saelens thuis en trof een bloedspoor en een kogelhuls aan. Van haar man ontbrak toen elk spoor. Twee weken later werd zijn lijk gevonden in een nabijgelegen bos. De moord hield België weken bezig. Lang was er veel onduidelijk over de kasteelmoord, maar één ding wist justitie zeker: de moord op Saelens is gepleegd door de inmiddels overleden Nederlander Ronnie van B., uit Eindhoven. Zijn DNA werd gevonden in de hal van het kasteel. Er werd nog een DNA-spoor gevonden, van een tweede vermoedelijke dader. Die lijkt nu te zijn gevonden.