Niemand kan beter eieren verkopen dan Footloose-acteur Kevin Bacon

Als er iemand geschikt is om reclame te maken voor eieren, dan is het wel… juist, acteur Kevin Bacon. Want nobody knows eggs better than Bacon. Een Amerikaanse organisatie voor het promoten van eieren besloot de acteur daarom te vragen voor de hoofdrol in een reclamecampagne.

Als er iemand geschikt is om reclame te maken voor eieren, dan is het wel… juist, acteur Kevin Bacon. Want nobody knows eggs better than Bacon. Een Amerikaanse organisatie voor het promoten van eieren besloot de acteur daarom te vragen voor de hoofdrol in een reclamecampagne.

Twitter avatar mashable Mashable Eggs with a side of Kevin Bacon is the only breakfast you need http://t.co/AYIbwVJZWl http://t.co/zqMjgL30IL

In het filmpje staat een vrouw eieren te bakken in de keuken. Ze verzucht dat haar ontbijt nog iets mist en dat het gerecht nog beter zou zijn met opgebakken spek. Wanneer ze zich omdraait, ligt plotseling Kevin Bacon op haar tafel. Dat vormt de start voor een lesje over de voedingswaarde van eieren.

Gezonde dosis zelfspot

Door de reclame heen worden er meerdere woordgrappen gemaakt over de naam van de acteur, zoals bring home the bacon. Zo bezien is het eigenlijk een wonder dat het verband tussen Bacon - vooral bekend van de dansfilm Footloose, A Few Good Men en Apollo 13 - en eieren nu pas is gelegd.

Dat Kevin Bacon niet vies is van een beetje zelfspot bleek overigens al vaker. Zo speelde hij zelf zijn grootste fan in een reclame van Logitech en werkte hij mee aan een spotfilmpje over een Kevin Bacon- filmclub. En hij deed zijn rol in Footloose nog eens dunnetjes over bij het televisieprogramma The Tonight Show, van Jimmy Fallon.

    • Joost Pijpker