Net gemist, 14/3

KIJKEN

Wat The Heart-Stopping Climbs of Alex Honnold
Tijd 30 minuten

Hij woont in een busje. Hij kan zich aan een richel optrekken aan één vinger. O, en hij beklimt ‘s werelds gevaarlijkste bergen – zonder touw, zonder gereedschap, met alleen talkpoeder en zijn blote handen. Dit is Alex Honnold (29) en wat hij doet, houden velen voor onmogelijk. De New York Times maakte een productie over de klimmer met prachtige foto’s, filmpjes en een steengoede longread.

LEZEN

Wat How Dance Finally Broke America
Tijd 17 minuten

Waarom heeft het zo lang geduurd voordat dancemuziek (EDM, noemen ze het daar) aansloeg in de Verenigde Staten? En dat terwijl het daar toch echt ooit begon. Esquire reisde naar de Amerikaanse hart van de technoscene, geloof het of niet, Las Vegas.

KIJKEN

Wat Nederland belastingparadijs
Tijd 37 minuten

Nederlanders zeuren graag op de strenge belastingregels, maar intussen staat ons land op internationale lijsten aangemerkt als ‘belastingparadijs’. Niet voor eigen burgers, maar voor bedrijven die zich via handige constructies in Nederland vestigen. Zo besparen zij vele miljarden. Een even interessant als ingewikkeld onderwerp, maar Zembla maakt het knap toegankelijk.

KIJKEN

Wat World Press Docs
Tijd 1 uur

De World Press Multimedia Contest vond dit jaar voor de vijfde keer plaats. World Press is namelijk vooral bekend van de prestigieuze jaarlijkse fotowedstrijd. Sinds een aantal jaar houdt World Press ook een aparte verkiezing voor multimediale producties. Bekijk hier een aantal van de winnende docu’s.

LEZEN

Wat What Scares the New Atheists?
Tijd 20 minuten

Rabiate atheïsten zijn misschien niet bang voor de hel (of hooguit stiekem), maar wel voor gelovigen. Dat religiositeit wereldwijd maar niet afneemt, vervult ze met angst, schrijft The Guardian. En dat maakt ze radicaler.

 

    • Lineke Nieber