Ajacied verdacht van mishandeling

De mishandeling van een vrouw afgelopen donderdag door vermoedelijk een 18-jarige jeugdspeler van Ajax heeft de club in ernstige verlegenheid gebracht. Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt de speler, die donderdagavond in gezelschap van twee andere jeugdspelers werd opgepakt, van ‘gewone mishandeling’. De twee andere opgepakte mannen van 18 en 19 zijn zonder dagvaarding heengezonden. Na de training donderdagmiddag van Ajax A1 zouden de drie Ajacieden, van wie er twee al een profcontract hebben, gezeten in een zwarte Mercedes een andere auto de doorgang hebben geblokkeerd op de Ouderkerkerdijk in Amsterdam. De vrouw, naar later bleek een agente in haar vrije tijd, claxonneerde, waarop de jongens zouden zijn uitgestapt. Eén van hen zou haar hebben mishandeld met schouderletsel tot gevolg.

De vrouw deed aangifte en heeft volgens de politie een gekneusde schouder overgehouden aan het incident. De drie mannen werden met behulp van opsporingsapplicatie Burgernet getraceerd en bij De Flinesstraat opgepakt. De drie zullen „geen voetbalactiviteiten voor de club verrichten” tot vaststaat wat er gebeurd is, liet Ajax weten. De mededeling vrijdagmiddag dat het OM nog maar één van hen verdenkt, heeft daar voor Ajax niets aan veranderd. Omdat twee van de opgepakte voetballers (ook) de Marokkaanse nationaliteit hebben, spoorde PVV-leider Geert Wilders de autoriteiten aan om actie te ondernemen. „Nederlandse nationaliteit afpakken en meteen uitzetten naar Marokko”, twitterde hij. Minister Schippers (Sport) zei dat de afwikkeling aan justitie en Ajax is. „Ik ga ervan uit dat deze partijen passende maatregelen nemen.”