Jij werkt voor Nasdaq, maar dan in Nederland

Wat wilde je later worden? Je antwoordde vast nooit: Business Intelligence Consultant. Er is een vacature voor.

Bedrijf:

BWise

Opvallend:

Je helpt grote internationale bedrijven om onder andere hun financiële risico’s te bewaken.

Wat doe je dan eigenlijk?

Wist jij dat Nasdaq niet alleen bestaat uit een beurs, maar ook uit een softwaretak? Het Nederlandse BWise is een onderdeel van deze tak. Het levert wereldwijd software voor onder meer risicomanagement aan klanten als McDonald’s, Ahold, Orange en Aegon.

Als Business Intelligence Consultant praat je met klanten over hoe zij het liefst het risicomanagement willen inrichten. Je begeleidt klanten als ze de software hebben aangeschaft. Ook geef je trainingen aan klanten in Europa, Amerika, Azië en het Midden-Oosten. Je zal dus ook regelmatig moeten reizen. Hein Aarts, Manager Business Intelligence bij Nasdaq BWise: „Dat kan oplopen tot vijftig procent van je werktijd.”

Waarom zoeken ze iemand?

Er is steeds meer aandacht voor de integriteit van bedrijven en dus ook voor het BWise GRC Platform. Daardoor groeit het team. Ze zoeken zowel junior als medior Business Intelligence consultants.

Wat voor collega moet je zijn?

Je snapt het nodige van software, je legt tenslotte aan de klanten uit wat zij er precies mee kunnen bereiken. Maar je houdt er ook van met veel verschillende culturen om te gaan, want dat is wel nodig met de vele internationale klanten. Je moet flexibel zijn met werktijden. Als het hier vijf uur is, begint de werkdag in Amerika natuurlijk pas net.

Wat verdient dat?

Tussen de 2.200 en 4.000 euro, afhankelijk van je kennis en ervaring. Ook krijg je een auto, laptop en telefoon van de zaak.

Waarom wil je hier wel/niet werken?

Je werkt in een markt die groeit. Aarts: „Het is een heel interessant vakgebied. We proberen steeds meer te doen met bijvoorbeeld het mobiel aanbieden van Business Intelligence.”

Verder is Nasdaq een groot internationaal bedrijf. En dus mag je lekker veel reizen. Moet je het alleen niet vervelend vinden dat de voertaal, ook op het kantoor in Nederland, Engels is.

    • Marieke ten Katen