Graan onderzoeken in Mexico

Wie gaat waarheen? De belangrijkste benoemingen deze week.

Rogier Sparreboom (34) is sinds vorige maand CFO bij Aon Groep Nederland. Bij het adviesbureau in risicomanagement en verzekering, is Sparreboom als CFO verantwoordelijk voor de financiële organisatie.

Advocatenkantoor NautaDutilh heeft een nieuwe partner: Anne-Marie Klijn (50) is benoemd in deze functie. Vanaf 1997 was ze partner bij Boekel de Nerée, waar ze al sinds 1990 werkte als advocaat.

Begin deze maand is Rob Dorscheidt (48) begonnen als Business development executive bij AdviceGames in Hilversum, dat apps en games ontwerpt om consumenten bewuster te maken van geldzaken. Dorscheidt is verantwoordelijk voor het verkopen van deze producten aan banken en verzekeraars. Dorscheidt werkte eerder bij de Consumentenbond en KPMG Bureau voor Economische Argumentatie.

Rector magnificus Martin Kropff (57) van Wageningen University is per 1 juni benoemd tot directeur-generaal van het internationaal agrarisch onderzoekscentrum CIMMYT in Mexico, gespecialiseerd in maïs en tarwe. Hij treedt dan terug als rector magnificus en lid van de raad van bestuur van de universiteit in Wageningen. Hij bekleedde deze functie sinds 2005.

Jolijn Zeeuwen (37) wordt in april benoemd tot general manager van een nieuw Hilton-hotel op luchthaven Schiphol, dat dit najaar zijn deuren zal openen. Zeeuwen was sinds 2011 werkzaam bij Hilton The Hague, daarvoor werkte ze ook al bij de eerste vestiging van Hilton op Schiphol.