FC Twente wint weer eens tegen PEC - NAC wint degradatieduel

Spelers van FC Twente vieren een overwinning op Willem II, in december van vorig jaar. Foto ANP / Toin Damen

Na zes competitieduels zonder zege heeft FC Twente vanavond eindelijk weer eens kunnen winnen. De Tukkers deden dat bovendien niet tegen de minste tegenstander: in eigen huis werd PEC Zwolle met 2-0 verslagen. Later op de avond wist NAC de degradatiewedstrijd tegen Go Ahead Eagles te winnen.

Twente wist het verschil overigens pas in het laatste kwartier van de wedstrijd te maken. Ook voor de beslissende doelpunten vielen was Twente al beter dan PEC, maar dat overwicht leidde lange tijd tot niets. Al in de eerste minuten stuitte Luc Castaignos tot drie keer toe op de Zwolse doelman Warner Hahn, aldus het ANP.

Tapia en Ziyech scoren

Diezelfde Castaignos moest nog voor rust het veld af met een blessure, een lot dat ook aanvoerder Andreas Bjelland overkwam. Voor de wedstrijd was Orlando Engelaar bovendien al weggevallen met een kwetsuur. Dat weerhield Twente er echter niet van om na 77 minuten de score te openen via Renato Tapia.

Amper vijf minuten later was het Hakim Ziyech die de wedstrijd definitief in het slot gooide. Door de overwinning heeft Twente nu 36 punten en staat het op de 8ste plaats. PEC staat twee plekken hoger, met 42 punten.

NAC doet goede zaken

Aan de andere kant van de ranglijst won NAC vanavond met bescheiden cijfers van Go Ahead Eagles. Door de overwinning naderen de Brabanders, die voorlaatste staan, Go Ahead tot op 1 punt. Ook staat NAC nu gelijk met Heracles, dat morgen nog een duel moet inhalen.

Het team van coach Robert Maaskant staat bovendien nu zeven punten los van hekkensluiter Dordrecht, dat steeds dieper in de degradatieproblemen komt. Het competitieduel tussen Cambuur Leeuwarden en Utrecht eindigde in 3-1 voor de thuisploeg. De wedstrijd tussen Excelsior en Willem II liep uit op een 2-3 overwinning voor de bezoekers.

    • Joost Pijpker