Eindelijk dat ene horloge van Apple, mannen- en vrouwenbanen

Foto EPA

Had je geen tijd al onze verhalen te lezen? Dit zijn de belangrijkste stukken van de week op een rij.

1. Het aftellen kan beginnen. Voor ons, want wij weten nu eindelijk álles van de Apple Watch en wanneer die voor hoeveel te verkrijgen is. En voor de concurrentie. Want Swatch en andere Zwitserse horlogemakers krijgen het zwaar.

2. Het was geen beste week voor minister Ivo Opstelten en staatssecretaris Fred Teeven van Veiligheid en Justitie. Maar wij hadden een opstekertje voor ze: hun departement verdient aan gedetineerden. Lekker goedkope werkkrachten.

3. Tijd voor polo’s, truien over schouders en bootschoenen: de HISWA botenshow duurt nog tot en met morgen. Bo&Caro waren erbij. En dit zijn de duurste jachten ter wereld. Met ingebouwde mini-onderzeeërs enzo.

4. Bediening aan tafel, de McKibbeling en glutenvrije broodjes. McDonald’s Nederland heeft wilde plannen voor het komende jaar.

5. Wat hebben machinemonteuses en mannelijke tandartsassistenten met elkaar gemeen? Ze bestaan nauwelijks. Zoek jouw baan ook op: is het een echte mannen- of vrouwenbaan?

6. De e-reader, dat wordt ’m echt niet meer. Nederlandse lezers maken veel meer gebruik van tablets en smartphones om te lezen. En dat is ook niet zo gek.

7. Het Britse mediaconcern ITV neemt Talpa Media over voor 500 miljoen euro. Waarom wil Talpa-eigenaar John de Mol verkopen, waarom wil ITV kopen? Hier de verklaring.

8. Vandaag weer lopen? Wij testen vanaf nu NRC Q run, ons overzicht van alle loopjes en wedstrijden. Zoals de Stevensloop morgen. Maar nou niet stiekem een startbewijs overkopen hè.

9. En dan nu aan de Aperol Spritz.

    • Anouk van Kampen