Zuid-Afrikanen transplanteren penis

Het is medici voor het eerst gelukt om met succes een penis te transplanteren. Althans, dat claimden de Zuid-Afrikaanse Universiteit van Stellenbosch en het Tygerberg Ziekenhuis uit Kaapstad gisteren. De chirurgen zetten afgelopen december de penis aan bij een 21-jarige man. Het lichaamsdeel herstelde volledig en kan weer alles wat normaal van een mannelijk geslachtsdeel mag worden verwacht. Volgens de medici was dat nog nooit gelukt. Er werd wel eens eerder een penis getransplanteerd, maar dit is de eerste keer dat het lid ook weer werkt. De man raakte zijn penis drie jaar geleden kwijt, door een noodzakelijk amputatie na een traditionele besnijdenis. Dat komt vrij vaak voor in Zuid-Afrika: jaarlijks raken 250 mannen hun geslachtsdeel kwijt na besnijdenissen.