Doden en nog veel vermisten na ongeluk met veerboot in Birma

Bij een ongeluk met een veerboot in het noordwesten van Birma zijn zeker 21 mensen om het leven gekomen. Dat meldt persbureau AP. De veerboot kapseisde gisteravond laat toen zij geraakt werd door hoge golven. Ongeveer vijftig mensen zijn nog vermist.

Reddingswerkers slaagden erin bijna 170 mensen levend uit zee te halen nadat de veerboot was omgeslagen, zo meldde het Birmese ministerie van Informatie. De boot kwam tot zinken nadat zij was vertrokken vanuit het kustplaatsje Taunggok om onderweg te gaan naar Sittwe, de hoofdstad van de westelijke kuststaat Rakhine.

Ongelukken met veerboten komen regelmatig voor in Birma vanwege een te groot aantal passagiers of slecht weer. Veel Birmezen maken gebruik van veerboten vanwege de relatief lage kosten en de vele slechte wegen in het land.

Taunggok ligt in het noordwesten van Birma:

‘Kans op vinden vermisten klein’

Inwoners van Taunggok vrezen dat het dodental als gevolg van de ramp nog zal oplopen. “Normaal gesproken komt het aantal verkochte tickets en het aantal passagiers niet overeen”, zei een handelaar uit het plaatsje tegen persbureau Reuters. “Dus het aantal vermisten moet wel hoger liggen. De kans dat we ze gaan vinden in dit weer is erg klein.”

    • Pim van den Dool