Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
In beeld

Algemeen

De winnaars van de NRC-Nikon Fotowedstrijd van februari

Vandaag de winnaars van de NRC-Nikon Fotowedstrijd van de maand februari, met als thema: Thuis. Het rapport van de vakjury: Thuis is waar mijn mama danst. Er is vast geen subtielere manier om het thuisgevoel weer te geven. Thuis is die ene plek waar je net dat beetje meer durft, waar je lekker in je vel zit. Zoë van de Kerkhof heeft met haar foto “ Mijn dansende mam” dit gevoel heel mooi in beeld gebracht. Stemmig, een beetje mysterieus en origineel. Zoë ontroert met haar interpretatie van het thema en is daarom een zeer terechte winnaar.

Lees ook op nrc.nl: Juryfavoriet brengt thema ‘Thuis’ stemmig in beeld Zoë van de Kerkhof wint met deze foto een waardebon van 250 euro van Fatboy. De winnaar van de publieksjuryprijs, Annique Konink-Burms, ontvangt een waardebon van Fatboy van 200 euro.
Winnaar vakjuryprijs: Zoë van de Kerkhof
Annelieke Pinckaers
Margot Potemans
R.L van Wagtendonk
Pieter Musterd
Judith Minks
Sjoukje
Carina Dumais
Marieke Maagdenberg
Jazziga Vos
Winnaar publieksprijs met 696 stemmen: Annique Konink-Burms
Runner-up publieksprijs met 362 stemmen: Elias Wattimena