Wie mag er aan de slag in de Gouvernestraat? Van culturele verzamelplaats voor arbeiders tot bioscoop

Ideeën genoeg voor de nieuwe invulling van LantarenVenster. Het college is nu aan zet.

Rotterdam krijgt voorlopig geen nieuw poppodium en wat de nieuwe voetbaltempel betreft is de Maasstad geen stap verder dan negen jaar geleden, toen duidelijk werd dat De Kuip niet meer voldoet. Komende week buigt het college zich opnieuw over een Rotterdams icoon: het voormalig pand van filmtheater LantarenVenster. De gemeente zoekt een koper voor het karakteristieke gebouw aan de Gouvernestraat – zes zalen en 650 vierkante meter kantoorruimte – onder de voorwaarde dat het een culturele hotspot blijft.

Tenminste, als één van de initiatieven de gemeente weet te overtuigen. Net als bij het poppodium kan het zijn dat alle plannen worden afgeschoten. In dat geval vervalt de culturele bestemming van het pand.

Vier partijen zijn nog in de race, welke dat precies zijn wil de gemeente niet zeggen, maar volgens de Rotterdamse website Vers Beton gaat het om de volgende partijen:

    • Steffi Weber