Vitesse verslaat AZ in eigen huis: 3-1

Vitesse in feeststemming op het veld Foto ANP

Vitesse heeft vanavond overtuigend in eigen huis van AZ weten te winnen. Met een spel waarin beide ploegen veel kansen kregen trok het elftal van Peter Bosz aan het langste eind. De ploeg uit Arnhem won met 3-1 en steeg hierdoor naar de vijfde plek in de ranglijst.

De eerste helft begon goed voor Vitesse met een bijzondere mijlpaal. In de zevende minuut wipte Bertrand Traore de bal over AZ-keeper Esteban heen. De openingstreffer was tevens de 1500e eredivisiegoal voor de ploeg uit Arnhem:

De voorsprong was echter van korte duur. Amper een minuut na het doelpunt van de thuisploeg knalde AZ-spits Steven Berghuis de gelijkmaker binnen. Beide ploegen krijgen hierna nog meer kansen, maar de eerste helft eindigt in 1-1.

Rommelig spel

De tweede helft begon aanzienlijk minder spectaculair. Beide teams lieten slordig voetbal zien en verprutsten potentiële spelkansen. De beste kans kwam van AZ-middenvelder Davy Pröpper, die net over schoot.

Maar dan maakt Wesley Hoedt een blunder van een overtreding door op Vitesse-speler Traore in te beuken in het strafschopgebied. De Arnhemmer Marko Vejinovic schiet de penalty binnen en brengt de thuisploeg weer op voorsprong. Ook is Vejinovic hiermee zelf de koploper in het ‘penaltyklassement’ van de eredivisie.

In de blessuretijd probeerde AZ nog een gelijkmaker te forceren, maar Vitesse wist dit offensief om te buigen. Rochdi Achenteh maakt duidelijk hands, maar de club uit Alkmaar krijgt geen strafschop. In de 94e minuut scoorde Valeri Kazaisjvili voor de thuisploeg de 3-1 binnen. Kort erna floot de scheids af en was het feest in het Gelredome.

Twitter avatar MijnVitesse Vitesse Afgelopen! #Vitesse wint met 3-1 van AZ! Goals van Traore, Vejinovic en Vako! 8 duels op rij ongeslagen! #vitaz http://t.co/nAcBovOK26
    • Casper van der Veen