Vijftal opgepakt in Bosnië dat aanslag plande in Scandinavië

De Bosnische veiligheidsdienst voert een arrestatie uit Foto Reuters

In Bosnië-Herzegovina zijn vandaag vijf mensen gearresteerd die aan een explosief werkten voor een terreuraanslag in een niet nader genoemd Scandinavisch land. Dat heeft de Bosnische politie laten weten, meldt persbureau AP.

Drie arrestanten werden gesnapt bij de grens toen ze het land probeerden te verlaten met het explosief in hun kofferbak. De overige twee werden in Sarajevo opgepakt. De arrestaties waren het gevolg van een operatie waar ook Nederlandse en Zweedse medewerkers bij betrokken waren.

Vier van de opgepakte mensen hebben de Bosnische nationaliteit. De laatste arrestant is een Zweed. De afgelopen maanden zijn tientallen mensen opgepakt die verdacht worden van banden met terroristische organisaties.

    • Casper van der Veen