‘Terroroehoe’ Purmerend gevangen

Een oehoe tijdens een demonstratie met roofvogels
Een oehoe tijdens een demonstratie met roofvogels Foto ANP / Rick Nederstigt

De oehoe die de afgelopen weken meer dan vijftig aanvallen op mensen uitvoerde is vandaag door een valkenier gevangen. Dat heeft de gemeente laten weten. Het beest is overgebracht naar een tijdelijk verblijf.

Twitter avatar gempurmerend Gemeente Purmerend Oehoe tijdelijk opgevangen in afwachting van geschikte verblijfplaats. http://t.co/1G5T9lxD8m

Daar blijft zij tot een definitieve plek voor de uil is gevonden. De agressieve vogel verwondde meerdere mensen. Veelal ging het om flinke bulten, sneeën en krassen. De gemeente overwoog aanvankelijk de oehoe met rust te laten, maar zag zich gezien het grote aantal aanvallen genoodzaakt actie te ondernemen.

De uil hield zich op rond het terrein van de Prinsenstichting. De aanwezigheid van het dier zorgde sinds maart 2014, met tussenpozen, voor problemen. Actie- en natuurgroepen zeiden dat de wijkbewoners zich aanstelden en dat de vogel met rust moest worden gelaten.

Lees ook op nrc.nl: Duivelse uil uit Purmerend is over de hele wereld nieuws