Al 10.000 doden door ebola in West-Afrika

De recente ebola-uitbraak, de grootste in de geschiedenis, heeft al meer dan tienduizend levens geëist in West-Afrika. Dat maakte de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) gisteren bekend. Hoewel het aantal besmettingen in Liberia fors is gedaald, blijkt ebola lastig te bestrijden in Guinee en Sierra Leone. Ebola werd in maart vorig jaar voor het eerst gesignaleerd in Guinee. Doordat hulp te langzaam op gang kwam, kon ebola gemakkelijk de poreuze grenzen oversteken. Naast ebola is de verwachting dat de getroffen West-Afrikaanse landen ook te maken gaan krijgen met een mazelen-uitbraak. Dat verklaren wetenschappers aan de Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health in Boston. Een uitbraak van mazelen -volgt vaak na humanitaire crises doordat vaccinatiecampagnes stuklopen en de bevolking ontheemd raakt.

    • Reuters
    • Ap