Dit is wat je vandaag moet weten

Beautiful bouquet of tulips. colorful tulips. tulips in spring sun. tulip in the field Beeld ANP

Goedemorgen, NRC Q-lezer. Dit is ons dagoverzicht.

Jij loopt hard, NRC Q ook. Daarom testen wij vanaf vandaag NRC Q Run: ons overzicht van álle Nederlandse wedstrijden en loopjes. Handig en overzichtelijk. Zoek of geef een evenement op, trek je hardloopschoenen aan, en gá.

En lees dan meteen waarom je beter geen startbewijzen van hardloopwedstrijden op Marktplaats kunt kopen.

Ahold gaat voor 500 miljoen euro eigen aandelen terugkopen. Daarmee sluit het bedrijf aan bij de wereldwijde ‘buyback’-trend. Wat is er aan de hand?

Vergeet Spyker. Dit zijn de race-auto’s van Donkervoort. Uit Lelystad.

Poldernieuws

Geld sparen levert je weinig op, behalve misschien wat zekerheid. Rabobank verlaagt de rente tot onder de 1 procent, meldt het Financieele Dagblad.

Een tas inchecken wordt een stuk duurder omdat luchtvaartmaatschappijen ticketprijzen verlagen, bericht de Telegraaf.

Ben van Beurden van Shell ontvangt de hoogste pensioenvoorziening van een Nederlandse topman ooit, schrijft de Volkskrant.

While you were sleeping… in the US

Bill en Melinda Gates hebben een nieuwe tactiek: ze beleggen ook in commerciële bedrijven die armoede bestrijden, aldus de New York Times.

De Duitse Commerzbank betaalt 1,45 miljard dollar in Amerika wegens betrokkenheid bij witwassen en het schenden van internationale sancties, schrijft The Wall Street Journal.

Opgelicht door een zogenaamde belastinginspecteur. Dat overkwam duizenden Amerikanen, bericht Yahoo Finance.

While you were sleeping… in Asia

Chinese techbedrijven trekken moeiteloos honderden miljoenen dollars aan investeringen. Zijn ze een hype? Dat vraagt The Wall Street Journal zich af.

China veroorzaakt een relletje tussen de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. De Britten willen lid worden van het Chinese alternatief voor de Wereldbank en dat vinden Amerikanen niet leuk, meldt de Financial Times.

IJzererts is niet langer het belangrijkste exportproduct van Australië, constateert de Sydney Morning Herald. Dit duidt erop dat de mijnbouwhausse voorbij is.

Veel succes vandaag. Dit dagoverzicht versturen we ook iedere ochtend als nieuwsbrief. Interesse? Meld je dan aan en ontvang hem elke dag om 5:30 uur gratis in je mailbox.

    • NRC Q