Bingewatchen in Eye

Tijdens Cinedans – Dance on Screen worden de nieuwste internationale dansfilms getoond. Vier dagen lang van ’s middags tot ’s avonds. Kortom je kan dit weekend behoorlijk bingewatchen in Eye. Deze films mag je in ieder geval niet missen:

In de film Under The Cobblestones van regisseur Gabriela Tropia wordt de persoonlijke betrokkenheid bij politiek en maatschappij uitgedrukt. Een ontwrichte generatie zoekt naar wegen om gehoord te worden. Ze zetten dans in om de discussie uit te lokken.

In Lay me low van regisseur Marlene Millar verklanken tien performers met stem en body –percussie een universeel gevoel van verlies.

Verder worden er in Eye drie extra lange films getoond: een sprookjesachtige aaneenrijging van associaties over het leven (Rivers Return), een elegante verbeelding van een bekende novelle (The Birch Grove) en een integere poging om waanzin in dans te vatten (A short history of madness).

Belangrijke levensvragen zoals hoe verhoud je je tot een snel veranderende wereld en torenhoge verwachtingen? vormen de lijdraad van de films: Move, Shift en Let's Say. Het zijn films over het individu in de moderne samenleving.

Ook is er een programma met twee nieuwe Nederlandse premières: Like 4 Real van ISH-choreograaf Marco Gerris en kunstenaar Dadara en Farm of Memories, debuut van urban choreographer Gianni Grot.

Daarnaast kan je documentaires bekijken over het leven en werk van belangrijke danskunstenaars, onder wie Ann Van den Broek, Jiri Kylian en Sasha Waltz.